Kurser

 LOKALT Orust

FORTSÄTTNINGSKURS

Finns det intresse från dig att gå en fortsättningskurs i biodling?

Plats SV`s lokaler i Henån

Lite lösa förslag på innehåll i bättre biodlare. Ordning och reda i bikupan, Varför svärmar bina, orsak o verkan, Hur ska bigården se ut och vad kan jag göra för att det ska bli bättre, Hur förstärker jag ett sh, och när ska jag drivfodra osv. Drottningtillsättning, enkelt sätt att odla egna drottningar. Hur håller jag bina friska.När och hur ska jag skatta på enklast sätt. Hur får jag god honung.

Det går bra att anmäla intresse för biodlarkurs till SV i Henån, Ulla-Britt Bagge eller till mig, se nedan!

Nybörjarkurs BIODLING

Det finns redan intresse för nybörjarkursen. Den blir säkert av och start måndag den 9/4 2018 tid 18:30-21. Vi följer biåret, Går igenom kupan, dess invånare , vad biodlaren ska göra och när, dragväxter, skattning, honungshantering, invintring osv. 6 ggr + ev med i bigård. Pris 820:- .Plats SV`s lokaler Henån.

Det kommer att finnas möjlighet att närvara någon gång i bigården under kursens gång. Då det blir när väder vind osv. passar, går det ej att bestämma datum o tid.

Det går bra att anmäla intresse för biodlarkurs till SV i Henån, Ulla-Britt Bagge eller till mig, se nedan!  Mer information på SV`s hemsida

Anmälan för deltagande i kurser till SV eller Claes Fossum  0737 52 28 31 eller SMS. Mer information på SV`s hemsida

Frågor till Claes Fossum gärna på mail o sms. claes  @ bohusbin, se ( mellanslagen till för att förhindra skräppost från andra språk)

Kurser i distriktet: kolla på distriktets hemsida för utförlig beskrivning!